Korang kat rumah pun boleh buat jugak bukannya susah pun........
Resipi
Tepung gandum dan Tepung beras
sedikit air/ dan garam
sedikit rempah kari tak kisahlah daging atau ikan
dan lada sulah .
( bancuhan tepung tu jangan cair sangat yer ) nanti tak cantik plak sebab tak tersalut dekat terung ,,
gaulkan semua sekali kemudian tunggu apa lagi goreng jerlah .. potong terung tu bulat-bulat yer jangan macam aku mula-mula aku dh potong bulat, lagi dipotong jadi setengah hehehe... dan jangan terlalu tebal nanti tak ranggup pulak... aku tak masukkan telur pun sebb terung tu dah lembut so kalau masukkan telur takut berminyak... so just letakkan tepung beras dan tepung gandum jer .. tpung beras lebih dari tepung gandum barulah raggup dan sedap..... kalau ada bijan mesti sedap jugak ni ... lain kalilah aku buat letak bijak lak hehe.. oopss kunyit pun aku tak letak sebabnya rempah kari tu dah cukup kuning ler.... so tak payah letak kunyit apa2 pun terpulanglah nak letak pun boleh jugak
P/S : gambar tak der lah plak terlupa ... tapikan aku baru tengok rupanya dalam googles ramai dah yang dok makan terung celup tepung ni hehe. so bukanlah sesuatu yang baru okay ...........
No comments:
Post a Comment